Előfizetői tartalom

Túlnépesedés, rossz infrastruktúra, vízhiány - Merre tart az agglomeráció?

Portfolio
Az elmúlt hetekben sorra jöttek a hírek arról, hogy az agglomeráció több településén is időszakos vízhiány lépett fel, ami mögött összetett okok állnak. A csővezetékek állapota csak egy a sok tényező közül, Budapest elővárosainak népességnövekedése is legalább ekkora szerepet játszott ebben, ami nemcsak a vízhálózatra, de a közlekedési infrastruktúrára is nagy terheket ró. Mi áll a vízhiány mögött? Mivel lehetne megoldani a problémát? Mitől lesz élhetőbb a főváros és annak agglomerációja? Többek között ezekről a kérdésekről beszélgetett Orosz Márton, a Portfolio heti podcastjának házigazdája Pásztor Roxánával és Futó Péterrel, lapunk ingatlanpiaci elemzőivel.

Több százezer fővel nőtt az elmúlt évtizedekben Budapest elővárosainak lakosságszáma, ami nemcsak az ottani lakásárakban éreztette hatását, de a helyi infrastruktúra sem tudta sok esetben a népességnövekedéssel tartani a lépést. Az évek óta folyamatos dugók mellett az utóbbi időben időszakos vízhiányok is előfordulnak, ami a lakosság életminőségére is egyre nagyobb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés