Előfizetői tartalom

A Velencei-tó után a Balaton is kiszáradhat?

Portfolio
Már meghallgatható a Portfolio Checklist, lapunk munkanapokon megjelenő podcastjének pénteki adása. A mai műsor első részében arról lesz szó, hogy van-e esélye a Balatonnál egy olyan kiszáradási eseménynek, amely most a Velencei-tavat sújtja. A témával kapcsolatban Tóth Viktor limnológus, hidrobiológus, a Balatoni Limnológia Kutatóintézet tudományos főmunkatársa volt a Checklist vendége. A szakembert arról is kérdeztük, hogy milyen állapotban van Közép-Európa legnagyobb tava, s mit lehetne tenni a tó még megmaradt természeti örökségét. Műsorunk második részében azzal foglalkoztunk, hogy elkezdtek megérkezni Magyarországra a Magyar Honvédség új Panzerhaubitze 2000-es önjáró tarackjai. Sokan ezt tartják a világ legjobb önjáró tüzérségi rendszerének, amely ráadásul most Ukrajnában élesben is bizonyít. Hazánk honvédségének megújuló képességeiről és az új tarackokról Huszák Dánielt, lapunk Globál rovatának vezető elemzőjét kérdeztük.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET Címlapkép: A Velencei-tó kiszáradt medre Pákozd közelében 2022. július 28-án. A tartós hõség miatt a tó vízállása alig egy centiméterrel magasabb a valaha mért legalacsonyabb szintnél, 63 centiméternél....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái