Előfizetői tartalom

Tömeges elbocsátások kezdődtek Magyarországon? Mégis mi történik?

Portfolio
Már meghallgatható a Portfolio Checklist, lapunk munkanapokon jelentkező podcastjének hétfői adása. A mai műsor első részében arról volt szó, hogy míg mostanában inkább a kritikus munkaerőhiány miatt aggódhattunk a munkaerőpiacon, a mostani energiaársokk ezzel szemben pont, hogy tömeges elbocsátásokhoz vezethet – egyszerre ráadásul több, egymásnak részben ellentmondó hatás érvényesülhet a hazai munkahelyek és munkavállalók tekintetében. A témával kapcsolatban Hornyák József, a Portfolio makroelemzője volt a Checklist vendége. Műsorunk második részében azzal foglalkoztunk, hogy nagy a baj a kínai ingatlanpiacon. Apadnak a források, csődközelben vannak ingatlanfejlesztők, és még jelzáloghitelesek is sztrájkolnak, az egyik legfontosabb kérdés, hogy a szektor potenciális bedőlése milyen hatással lehet a világgazdaságra. A kínai ingatlanpiacról Mohos Kristófot, lapunk Részvény rovatának elemzőjét kérdeztük.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET Címlapkép forrása: Getty Images

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés