Előfizetői tartalom

Felrúgja Liz Truss a Brexit-dealt? Milyen opciói vannak?

Portfolio
Már meghallgatható a Portfolio Checklist, lapunk munkanapokon megjelenő podcastjének keddi adása. A műsor első részében Liz Truss, újdonsült brit miniszterelnök megválasztásának körülményeivel, és az előtte álló legfontosabb megoldandó foglalkoztunk. Az új vezetőnek a globális problémák mellett a szigetországon belüli problémákkal is meg kell küzdenie, ilyen például az észak-ír helyzet, ahol vagy az EU-val vagy pedig az észak-ír kormány megalakulását blokkoló unionistákkal kerülhet összetűzésbe. A témával kapcsolatban Szabó Barnabást, a Külügyi és Külgazdasági Intézet szakértőjét kérdeztük. Az adás második részében az MNB friss hitelezési jelentésével foglalkoztunk, amiből kiderült, hogy a bankok nagyon borúsan látják a lakossági és a vállalati hitelezést 2022 második féléve tekintetében. Erről Palkó Istvánt, a Portfolio Pénzügy rovatának elemzőjét kérdeztük.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET Címlapkép: Liz Truss külügyminiszter beszédet mond, miután megválasztották a kormányzó brit Konzervatív Párt új vezetõjévé és az Egyesült Királyság új miniszterelnökévé Londonban 2022. szeptember...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái