Előfizetői tartalom

Szétszakadhat az Egyesült Királyság II. Erzsébet halálával? Mi lesz a brit trónnal?

Portfolio
Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A pénteki műsor a megszokottnál korábban jelent meg, csütörtök este ugyanis meghalt II. Erzsébet brit királynő, s ma ezzel az egy témával foglalkoztunk. Vendégünk volt Pintér Károly egyetemi docens, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Angol-Amerikai Intézetének vezetője, aki egyebek mellett beszélt arról, hogy milyen társadalmi klímában lépett hatalomra II. Erzsébet 1952-ben, milyen főbb folyamatok jellemezték az uralkodását, és az adásban arról is szó esett, hogy tekinthető-e gazdasági értéknek Nagy-Britannia számára az uralkodócsalád, és hogy milyen jövő várhat a királynő halálát követően a monarchiára, benne pedig a brit trónra.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is KÖVESS MINKET Címlapkép: II. Erzsébet brit királynõ haláláról szóló tudósítás a brit Metro újság címlapján Londonban 2022. szeptember 9-én. Forrása: MTI Fotó/EPA/Tolga Akmen

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés