Előfizetői tartalom

Miről beszél Orbán Viktor? Mégis ki adna pénzt Magyarországnak az EU-n kívül?

Portfolio
A mai adás első részében Orbán Viktor miniszterelnök hétfői, az Országgyűlésben elhangzott napirend előtti felszólalásáról volt szó. A miniszterelnök ugyanis egyebek mellett arról beszélt, hogy a magyar energia-infrastruktúra megújításának fedezéséhez szükséges forrásokról nemcsak az Európai Bizottsággal tárgyalunk, hanem más nemzetközi partnerekkel is. Itt körülbelül 6400 milliárd forintról van szó, és kérdés, hogy kik finanszírozhatnának meg egy ekkora összeget Magyarország számára, ha nem az EU. A témával kapcsolatban Madár István, a Portfolio vezető makroelemzője volt a Checklist vendége. A mai adás második részében az új Bónusz Magyar Állampapír ismertetője volt a téma, mely államkötvényről eddig nagyjából annyit lehetett tudni, hogy az első évben 11 százalékos kamatot fizet. Az adásban arról is beszéltünk Árgyelán Ágnessel, a Portfolio Pénzügy rovatának elemzőjével, hogy az új termék alkalmas lehet-e arra, hogy megvédje a lakosság megtakarításait az inflációtól.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET Tömeges leépítéseket hoz az energiaválság? Mi vár most Magyarországra? Gyere el október 19-én Portfolio Signature-előfizetőknek szóló, ingyenes klubrendezvényünkre, ahol...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés