Előfizetői tartalom

Önmagát támadta meg Oroszország? Mi folyik az Északi Áramlatnál?

Portfolio
Már meghallgatható a Portfolio Checklist szerdai adása. A mai műsor első részében a vélhetően szándékos robbantásban megsérült Északi Áramlat gázvezetékeknél történt incidensről lesz szó, ami tovább mélyítheti az Európa és Oroszország közötti konfliktust. A témával kapcsolatban, és arról, hogy milyen következményei lehetnek az incidensnek, Kiss Csabát, a Portfolio Globál rovatának elemzőjét kérdeztük. Az adás második részében az MNB keddi kamatdöntésével foglalkozunk. Az alapkamat szintje 22 éves csúcsra ért, és a jegybank közleménye szerint ezzel véget érhet a kamatemelési ciklus, viszont egyéb szigorú monetáris intézkedésekre továbbra is számítani kell. Arról, hogy a kamatemelési ciklus elérte-e a célját, és hogy milyen szigorításokkal kell számolni a jövőben, Beke Károlyt, a Portfolio Makro rovatának elemzőjét kérdeztük.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET Címlapkép forrása: Dán hadihajó horgonyoz Ronne kikötőjében, Bornholm szigetén 2022. szeptember 28-án. A Balti-tengeren előző napon jelentettek ismeretlen eredetű gázszivárgást, amelyről kiderült, hogy...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái