Előfizetői tartalom

430? 440? Mégis hol lesz vége a forintgyengülésnek?

Portfolio
Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A mai műsor első részében természetesen a rekordgyenge forintról lesz szó. A magyar fizetőeszköz mélyrepülésének potenciális okairól, valamint arról, hogy hol lehet ennek a folyamatnak a vége, Beke Károlyt, a Portfolio makroelemzőjét kérdeztük. Mai második témánk azon szerdán kiszivárgott nem nyilvános kormányhatározat tartalma lesz, mely szerint néhány költségelemen kívül kifizetési stop lépett életbe a kormányzati intézményeknél. A téma gazdasági vonatkozásairól és az intézkedés potenciális okairól Csiki Gergelyt, a Portfolio lapigazgatóját kérdeztük. Maradva a kifizetési stopnál, a kormányhatározat jogi aspektusa tekintetében Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója volt a vendégünk. A civil szervezeti vezetőnek egyebek mellett azt a kérdést is feltettük, hogy miképpen fordulhat elő, hogy egy kormányhatározat nem tartalmaz minősített adatot, de mégsem jelenik meg nyilvánosan.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET Tömeges leépítéseket hoz az energiaválság? Mi vár most Magyarországra? Érdekel, hogy mi lesz a forinttal? A magyar deviza volatilitásáról és kilátásairól is szó lesz előfizetőinknek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái