Előfizetői tartalom

Kőkemény prés tizedelheti meg a hazai élelmiszergazdaságot

Portfolio
A pusztító nyári aszály és a kevésbé látványos, de legalább ilyen mélyen ható tényezők elemzésével foglalkozik az Alapvetés, a Portfolio agráriummal és élelmiszerekkel foglalkozó podcastjének első adása, amely a Magyar Bankholding támogatásával jelenik meg. A beszélgetésből kiderül: a hazai élelmiszertermelés komoly alkalmazkodási kényszerrel néz szembe, amelynek során nem minden szereplő tudja jól venni az akadályokat.

Az idei évben látványosan pusztító aszály mellett egy sor olyan tényező jellemezte és egyre inkább alakítja az élelmiszer-termékpályát, amely a laikusok számára talán nem tűnnek kiemelkedőnek, ám a teljes szektor számára rendkívül kedvezőtlen koktélt jelentenek. A korábbiakhoz képest hihetetlen mértékben megdráguló termények és a kiugró árszinteket elért műtrágya...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés