FONTOS Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?
 
Előfizetői tartalom

Vajon megmenti a forintot az MNB pénteki hátraarca?

Portfolio
Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A mai műsor első részében természetesen a Magyar Nemzeti Bank péntek reggel publikált intézkedéseivel foglalkoztunk. Itt az egyik érdekes pont, hogy Matolcsy György jegybank elnök szeptember 27-én bejelentette a kamatemelési ciklus végét, és bár szigorúan nézve az alapkamat változatlanul 13% maradt, az effektív kamatrátát mégis 18 százalékra emelték ma fel. Mindezt ráadásul Virág Barnabás MNB-alelnök Washingtonból, az IMF közgyűléséről jelentette be, egy helyi idő szerint hajnali négykor publikált videóüzenetben. A témával kapcsolatban a Checklist vendége volt Beke Károly, a Portfolio makroelemzője, akit arról is kérdeztünk, hogy milyen hatást gyakorolhatnak a jegybank mai intézkedései a forint árfolyamára. Az adás második részében azt vizsgáltuk meg, hogy az elmúlt időszak turbulens makrogazdasági folyamatai hogyan befolyásolják a tőkepiacok teljesítményét.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is:  KÖVESS MINKET Kapcsolódó cikkünk 2022. 10. 14. Két héttel a kamatemelés leállítása után óriási kamatemelést hajtott végre az MNB, mi folyik itt Magyarországon? 2022. 10. 14. Parragh László: az MNB lépése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés