Előfizetői tartalom

Elbukott eszközben bízik Orbán Viktor? Mi lehet az árstopok tényleges célja?

Portfolio
Már meghallgatható a Portfolio Checklist, lapunk munkanapokon megjelenő podcastjének pénteki adása. A mai műsor első témája Orbán Viktor ma reggeli bejelentése lesz, miszerint még több termékre kiterjesztik az árstopokat azért, hogy 2023 végére 10% alá csökkenjen az infláció Magyarországon. Elemzők azt is felvetik, hogy a kiskereskedelmi szektor terheit a kormány azért növeli, hogy csökkenjen a szektorban működő cégek értéke. Azt ugyanis már korábban jelezték: szerencsésebbnek tartanák, ha magasabb lenne a hazai tulajdon részaránya ezen a piacon. Arról, hogy az eddigi árstop intézkedéseknek milyen hatásai voltak a gazdaságra, és hogy mit okozhat ezeknek a kiterjesztése, Hornyák Józsefet, a Portfolio makroelemzőjét kérdeztük. Az adás második részében az MVM újításáról lesz szó, egy most elkészült fejlesztés ugyanis lehetőséget ad a lakosság számára a rezsiköltségek finomhangolására. A témával kapcsolatban Csiki Gergely, a Portfolio lapigazgatója volt a Checklist vendége.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: Címlapkép forrása: PortfolioPénzcentrum rezsikalkulátor Számold ki, mennyit kell majd fizetned a gázért, áramért 2023 januártól!

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái