Előfizetői tartalom

Magyar családok százezrei tartanak pénzt katasztrofális helyen – mégis, mi folyik itt?

Portfolio
Már meghallgatható a Portfolio Checklist hétfői adása. A mai műsor első részében egy friss, a Portfolio megbízásából készített felméréssel foglalkoztunk, mely a magyarok befektetési szokásait, pénzügyi várakozásait, valamint a megtakarításokkal kapcsolatos tudást vizsgálta. A tanulmányból egyebek mellett az derült ki, hogy minden ötödik család tart otthon készpénzt megtakarításként, mely pénzösszeg a jelenlegi inflációs környezetben nagyon gyorsan veszít az értékéből. A témával kapcsolatban műsorunk vendége volt Palkó István, a Portfolio Pénzügy rovatának vezető elemzője, akivel az adásban a már említett felmérés eredményein túl, beszéltünk még a kormány új tervéről is, mellyel a lakosság túlzott eladósodottságát gátolnák meg. A hamarosan potenciálisan bevezetendő új szabályok egyébként úgy érkezhetnek meg, hogy a túlzott eladósodottság jelenleg nem tűnik jelentős problémának Magyarországon.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET Címlapkép forrása: Unsplash

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés