Előfizetői tartalom

Bejelzett a mutató: mi történik a magyar devizatartalékkal?

Portfolio
Már meghallgatható a Portfolio Checklist keddi adása. Mai műsorunk első részében arról volt szó, hogy bőségesnek egyáltalán nem nevezhető a magyar devizatartalék mértéke, a keddi EU-s fejlemények pedig még távolabb is löktek minket attól, hogy a helyzet tartósan pozitív irányba változzon. Bár a Guidotti-Greenspan szabály alapján kalkulált értéket még meghaladja, a háromhavi importszámlánknál már kisebb Magyarország nemzetközi tartaléka. A témával kapcsolatban Beke Károly, a Portfolio makroelemzője volt a vendégünk. Az adás második részében azzal foglalkoztunk, hogy újabb szektor nézhet szembe jelentős kormányzati beavatkozással, ezúttal a biztosítók piacán jöhet szorosabb állami kontroll és a jelenleginél aktívabb központi szerepvállalás. Erről Palkó Istvánt, portálunk Pénzügy rovatának vezető elemzőjét kérdeztük.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET Címlapkép forrása: Shutterstock

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés