FONTOS Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el
 
Előfizetői tartalom

A Brexit-pártiak álságos, hamis blöffjeit megcáfolta az eltelt hat év – mik voltak 2022 kulcspillanatai az angolszász világban?

Portfolio
Már meghallgatható a Portfolio Checklist szerdai adása. Az év végi időszakban közhelyes, de ettől függetlenül igaz, hogy sűrű éve volt az angol-szász világnak. Év elején még az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban is tombolt a koronavírus-járvány, februárban pedig már az orosz-ukrán háború miatt kellett külpolitikai szinten vezető szerepet vállalnia mindkét országnak. Amerikában ezt követően jött a Legfelsőbb Bíróság azóta elhíresült döntése, mely radikálisan csökkentette a nők abortuszhoz való hozzáférésének lehetőségét, ősszel pedig a felemás eredménnyel zárult félidős kongresszusi választás következett. Az Egyesült Királyság szempontjából a politikai év leginkább a nyári-őszi időszak miatt lesz emlékezetes: előbb Boris Johnson mondott le, akinek helyét a rekordsebességgel megbukó Liz Truss, majd pedig Rishi Sunak vette át, eközben pedig még II. Erzsébet brit királynő is meghalt, ezzel pedig fia, III. Károly került a trónra. Egyebek mellett ezekről a témákról kérdeztük a Checklist szerdai műsorában Pintér Károlyt, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docensét, az intézmény Angol-Amerikai Intézetének vezetőjét. A két ünnep között podcast sorozatunkban nem napi hírek elemzésével foglalkozunk, hanem az év kulcsfolyamatait értékeljük vezető gazdasági, tudományos szakértők segítségével. A szerdai adásban az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság 2022-es évére reflektáltunk.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET Megváltozik a Checklist? Nem. A Portfolio Checklistben továbbra is a legfontosabb gazdasági, pénzügyi híreket elemezzük vezető gazdasági szakemberek bevonásával, azonban a két ünnep között évértékelő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés