Előfizetői tartalom

Tragédia, mit bukhatnak a modellváltott magyar egyetemek – van élet az EU-n kívül, de mégis milyen?

Portfolio
Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki műsora. A mai adásban azt jártuk körbe, hogy milyen szerepe van a Horizon Europe és az Erasmus programoknak a hazai tudományos, egyetemi ökoszisztémában. Ezek azok a programok, amelyektől a közérdekű vagyonkezelő alapítványok fenntartásába került, úgynevezett modellváltott egyetemek hallgatói és oktatói a jelen állás szerint elesnének, mivel az EU problémásnak tartja, hogy a fenntartó alapítványok kuratóriumában sok magas rangú kormányzati politikus ül. Az érintett egyetemek között van a Budapesti Corvinus Egyetem, a Semmelweiss Egyetem és a nagy vidéki kutatóegyetemek is. A Horizon Europe és az Erasmus programok egyetemi életben betöltött szerepével kapcsolatban a műsorban vendégünk volt Levendovszky János, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese, valamint Acsády László agykutató is.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET Az Erasmus-Horizon Europe-ügy szóba került a csütörtöki kormányinfón is, részletek ide kattintva. Címlapkép forrása: Unsplash

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés