színes esernyő
Podcast

Infláció, klímaváltozás, adóterhek: nincs minek örülni a biztosítási piacon

Portfolio
A megemelkedett hozamkörnyezet, a klímaváltozás és a kötelező gyakorlatként felfogható jogszabályi változások jelentik ma a legnagyobb feladatot a biztosítási piac számára – mondta a Portfolio Heti podcastjában Kuruc Péter, az EY biztosításpiaci szakértője. Az adás első felében többek között az infláció és a klímaváltozás hatásairól, második felében pedig a magyarspecifikus tényezőkről beszélgettünk, hiszen a kormány „kezelésbe vette” ezt a szektort is, egyfajta tulajdonosi és szabályozói felforgatóként nyúlva a biztosítási piachoz.
Részletesebben is terítéken lesznek ezek a témák a Portfolio március 8-ai Biztosítás 2023 konferenciáján, érdemes mielőbb regisztrálni a rendezvényre!

Kuruc Péter szerint a biztosítási szektor a szolvenciamutatói alapján abszolút stabil, a karácsonykor megemelt adóterhek azonban könnyen veszteségessé tehetnek olyan biztosítókat is, amelyek az utóbbi években még nyereségesen működtek. A kormány által tervezett, négy területet (lakásbiztosítások, öngondoskodás, agrár- és egészségbiztosítások) érintő jogszabályi változások közül az öngondoskodási piacot érintő változásokban mindenképp a munkáltatók szerepvállalását ösztönözné szakember. A lakásbiztosításokról, a külföldi és a hazai biztosítói tulajdon előnyeiről és a megemelkedett kárráfordítások továbbhárításának a lehetőségeiről is beszélgetett a szakemberrel Palkó István, a Portfolio vezető elemzője.

A beszélgetés már meghallgatható a Portfolio podcast csatornáján a nagyobb podcast platformokon, köztük a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten és itt, a cikkbe illesztett lejátszóban is:

Címlapkép: Getty Imagesheti pod

Challenger 2
Leopard
Tunézia választás
Kormányablak
Teherán azeri nagykövetség
Kína nyúl
Díjmentes online előadás
Mire érdemes figyelni, és milyen eszközöket érdemes használni?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2023. március 21.
Agrárium 2023
2023. március 8.
Biztosítás 2023
2023. március 30.
Építőipar 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Andrew Tate