Előfizetői tartalom

Infláció, klímaváltozás, adóterhek: nincs minek örülni a biztosítási piacon

Portfolio
A megemelkedett hozamkörnyezet, a klímaváltozás és a kötelező gyakorlatként felfogható jogszabályi változások jelentik ma a legnagyobb feladatot a biztosítási piac számára – mondta a Portfolio Heti podcastjában Kuruc Péter, az EY biztosításpiaci szakértője. Az adás első felében többek között az infláció és a klímaváltozás hatásairól, második felében pedig a magyarspecifikus tényezőkről beszélgettünk, hiszen a kormány „kezelésbe vette” ezt a szektort is, egyfajta tulajdonosi és szabályozói felforgatóként nyúlva a biztosítási piachoz.

Biztosítás 2023 Részletesebben is terítéken lesznek ezek a témák a Portfolio március 8-ai Biztosítás 2023 konferenciáján, érdemes mielőbb regisztrálni a rendezvényre! Információ és jelentkezés Kuruc Péter szerint a biztosítási szektor a szolvenciamutatói alapján abszolút stabil, a karácsonykor megemelt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés