Előfizetői tartalom

Zsiday Viktor: Huxit nélkül is kicsúszhat Magyarország az EU-ból

Forrás Dávid
Már meghallgatható a Portfolio Checklist keddi adása. A mai műsor első részében azzal foglalkoztunk, hogy milyen gazdasági hatásai lennének hazánk esetleges kilépésének az Európai Unióból, a téma ugyanis januárban mintha a szokásosnál jelentősen többször került volna elő. Egy potenciális Huxit gazdasági hatásairól Zsiday Viktort, a Citadella alap portfóliókezelőjét kérdeztük. Mai második témánk, hogy Magyarországot még pénteken leminősítette a S&P, és ezzel a befektetésre ajánlott kategória szélére sodródtunk. Arról, hogy hogyan jutottunk ide, és miképpen kerülhetnénk el a bóvli besorolást, Bod Péter Ákos egyetemi tanárt, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnökét kérdeztük, aki a napokban cikket is publikált erről a kérdéskörről a Portfolio-n.

A gazdasági kényszerek miatt nagyon kicsi az esélye annak, hogy egy potenciális Huxit annyira explicit módon történjen meg, mint amit a Brexit esetében tapasztaltunk – mondta el a Portfolio Checklist keddi műsorában Zsiday Viktor, a Citadella alap portfólikezelője. Hozzátette: ha a Huxit meg is valósulna, akkor sokkal nagyobb lenne az esély arra, hogy egyszerűen kicsorgunk az Unióból...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái