Forrás Dávid

Forrás Dávid

Vezető producer

Forrás Dávid mesterfokozatú egyetemi végzettséget a madridi Instituto de Empresa egyetemen szerzett vállalati kommunikáció szakon 2011-ben. Szakmai karrierjét a pénzügyi szektorban kezdte, innen került a Pénzcentrumhoz 2016-ban, ahol 2018-ig szerkesztőként dolgozott. 2022 óta a Portfolio Csoport podcastjeinek vezető producere, a Portfolio Checklist, valamint az Első Yard című műsorok házigazdája.
Cikkeinek a száma: 230
Indul az őrület a lakáspiacon

Indul az őrület a lakáspiacon

Már meghallgatható a Portfolio Checklist keddi adása. A mai műsor első részében a lakásbérleti piaccal foglalkoztunk, szerdán ugyanis kihirdetik a felsőoktatási felvételi ponthatárokat, így az év legaktívabb időszaka veszi kezdetét a lakáspiac ezen szegmensében. A témáról Soóki-Tóth Gábort, az Otthon Centrum elemzési vezetőjét kérdeztük. Az adás második részében a hazai turizmusról volt szó, a piac nyárközepi trendjeivel, valamint a piaci várakozásokkal kapcsolatban Kelemen Lili, a Szállás.hu szóvivője volt a vendégünk.

Ünneplik a piacok Biden bukását?

Ünneplik a piacok Biden bukását?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist hétfői adása. A mai műsor első részében a Joe Biden amerikai elnök visszalépését követő tőkepiaci reakciókról volt szó, tovább arról, hogy egy esetleges Trump-elnökség mely eszközöknek, tőzsdei papíroknak kedvezhet. A témával kapcsolatban Nagy Viktor, a Portfolio Részvény rovatának vezető elemzője volt a vendégünk. Az adás második részében arról beszéltünk, hogy mekkora az esély egy olajválságra Magyarországon, az ukránok ugyanis egy fontos orosz olajexportőr, a Lukoil Magyarország felé történő szállításait lehetetlenítik épp el. Erről Weinhardt Attilát, a Portfolio energetikai elemzőjét kérdeztük.

Ki felel a globális IT-krízisért? És mikorra állhat helyre a világ?

Ki felel a globális IT-krízisért? És mikorra állhat helyre a világ?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A műsor első részében arról az informatikai rendszerproblémáról volt szó, ami az egész világon, köztük Magyarországon is óriási méretű leállásokat, fennakadásokat okoz. A témáról Hirsch Gábor IT biztonsági szakértőt kérdeztük. Az adás második részében arról volt szó, hogy az Axios információi szerint Joe Biden már a hétvégén bejelentheti, hogy mégsem indul a novemberi amerikai elnökválasztáson. Azzal kapcsolatban, hogy egy ilyen fejlemény milyen folyamatokat indíthat el a Demokrata Pártban, Pintér Károly, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának docense, az egyetem Angol-amerikai Intézetének vezetője volt a vendégünk.

Mi maradt a magyar EU-s elnökségből?

Mi maradt a magyar EU-s elnökségből?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A mai műsorban arról volt szó, hogy mi maradt a magyar EU-s elnökségből Orbán Viktor moszkvai és pekingi útját követő diplomáciai viharok után, továbbá hogy a kialakult helyzet milyen hatást gyakorolhat az unió működésére, és hogy van-e esély arra, hogy a következő időszakban enyhüljenek a feszültségek. A témáról Szabó Dánielt, a Portfolio EU-s ügyekkel foglalkozó elemzőjét kérdeztük.

Mekkora a baj a magyar gazdaságban? És miben reménykedhetünk?

Mekkora a baj a magyar gazdaságban? És miben reménykedhetünk?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist szerdai adása. Nemrég három nem túl fényes adat is érkezett a magyar gazdaságból, melyek alapján sem az ipar, sem a kiskereskedelem, sem pedig a külkereskedelmi forgalom nem mutatott javulást. De mekkora a baj a magyar gazdaságban, milyen további kockázatok láthatók, és miben lehet bízni, hogy újfent stabilabb növekedési pályára állunk? Egyebek mellett ezekről a témákról kérdeztük ifj. Becsey Zsoltot, az Unicredit Bank vezető elemzőjét.

Bod Péter Ákos: lehet súlycsoporton felül küzdeni, de jön a valóság

Bod Péter Ákos: lehet súlycsoporton felül küzdeni, de jön a valóság

Már meghallgatható a Portfolio Checklist szerdai adása. A mai műsorban Bod Péter Ákos, a Budapesti Corvinus Egyetem professzora volt a vendégünk, aki amellett érvelt nemrég megjelent írásában, hogy a jelenlegi helyzetünkben a gazdasági szempontból racionális lépés a kormány részéről a külpolitika konszolidáció lenne. Ennek jeleit ugyanakkor az EU-s elnökség első két hete alapján nem látjuk. Pedig ha más országok korábbi példáit vizsgáljuk, akkor azt tapasztaljuk: meg lehet próbálni súlycsoporton felül beszállni politikai küzdelmekbe, de ezért később kritikus helyzetekben súlyos gazdasági árat lehet fizetni.

Nagy lépéssel közelebb az újabb Trump-ciklus?

Nagy lépéssel közelebb az újabb Trump-ciklus?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist hétfő adása. A mai műsorban a szombati, Donald Trump volt amerikai elnök – és hamarosan hivatalosan is a republikánusok jelöltjévé megválasztott politikus – ellen elkövetett merénylettel foglalkoztunk. Vendégünk volt Csizmazia Gábor Amerika szakértő, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa, akit egyebek mellett arról kérdeztünk, hogy a merénylet milyen hatással lehet az elnökválasztási kampányra, és hogy növelte-e a republikánus politikus esélyét az újraválasztásra.

Fegyvergyártó nagyhatalom állhat Ukrajna mellé – Új szövetséges a láthatáron

Fegyvergyártó nagyhatalom állhat Ukrajna mellé – Új szövetséges a láthatáron

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. Az első részben arról volt szó, hogy az orosz-észak-koreai közeledés miatt Dél-Korea feladhatja eddigi semleges státuszát, és beszállhat Ukrajna fegyverrel való ellátásába. A koreai félsziget demokratikus hatalmának tele vannak a lőszerraktárai, és fegyvergyártóként is egyre fontosabb országnak számít, így sokat nyerhet vele keleti szomszédunk. A másik oldalról viszont igaz, hogy az észak-koreai partnerség az oroszoknak már most szállíthatja az eredményeket a fronton. A témáról Huszák Dánielt, a Portfolio Globál rovatának vezető elemzőjét kérdeztük. Az adás második részében Florova Anna, az OTP Bank lakossági hitelezésért felelős ügyvezető igazgatója volt a vendégünk, aki a nemrég elindult új otthonfelújítási program első tapasztalatairól számolt be műsorunkban.

Hogy fogunk itt élni, ekkora hőségben?

Hogy fogunk itt élni, ekkora hőségben?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A mai műsorban a Magyarországot jelenleg sújtó hőhullámmal foglalkoztunk. Az első részben egyebek mellett arról volt szó, hogy a minket körülvevő forróság már egyértelműen a klímaváltozás számlájára írható-e, és hogy egyáltalán hogy fogunk itt élni, ilyen időjárási viszonyok között? A témával kapcsolatban Ürge-Vorsatz Diána klímakutató, a CEU professzora, az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének alelnöke volt a vendégünk. Az adás második részében Braunmüller Lajost, az Agrárszektor főszerkesztőjét kérdeztük arról, hogy milyen gazdasági ára lehet a mostani helyzetnek az agráriumban, továbbá hogy a szektorban elkezdődött-e már az alkalmazkodás a radikálisan megváltozó körülményekhez.

Árpád hídi baleset: hogy kerülhető el az ütközés hasonló helyzetben?

Árpád hídi baleset: hogy kerülhető el az ütközés hasonló helyzetben?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A mai műsor első részében a szerda éjjeli Árpád hídi közlekedési balesettel foglalkoztunk, arról beszéltünk, hogy mit kell tenni – vagy mit lehet tenni –, ha hasonló helyzettel találjuk magunkat szembe az utakon, és egyáltalán fel lehet-e készülni egy, az éjjelihez hasonló forgalmi szituációra. A témával kapcsolatban Csörgő László vezetéstechnikai szakértő volt a vendégünk. Az adás második részében a AutoWallis Csoport vezérigazgatója, Ormosy Gábor volt a vendégünk, akit a főbb autópiaci trendeken túl kérdeztünk még a cég nemrég bejelentett csehországi piacra lépéséről és a wigo fleet létrehozásáról is.

Mi várta Orbán Viktort Ukrajnában?

Mi várta Orbán Viktort Ukrajnában?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist keddi adása. A mai műsor első részében arról volt szó, hogy milyen kép fogadhatta Orbán Viktort Ukrajnában. A magyar miniszterelnök 2012 óta először látogatott az országba, azt követően, hogy Magyarország átvette az Európai Tanács soros elnökségét. A témáról Ács Bencét, a Portfolio Globál rovatának elemzőjét kérdeztük. A műsor második részében az OTP-vel foglalkoztunk, ugyanis nagyon úgy tűnik, hogy a kormány visszatáncol korábbi ígéreteiből és nem fogja kivezetni vagy csökkenteni a banki extraprofitadót. Ez természetesen a legnagyobb magyar pénzintézetet is érinteni fogja, amivel kapcsolatban Nagy Viktor, a Portfolio vezető részvényelemzője volt a vendégünk.

Bizsu lesz a gyémánt? Mi történik?

Bizsu lesz a gyémánt? Mi történik?

Bizsu lesz-e a gyémánt a szintetikus kövek miatt? Miért és hogyan próbál betörni az amerikai Walmart a luxusszektorba? És hogyan válnak realitássá a luxusjavak piacán az év eleji várakozások? Egyebek mellett ezekről a témákról volt szó a Hype, a Portfolio luxusipari podcastjének új adásában, amelyben szokás szerint Orbók Ilona luxusipari szakértő, a BDO Magyarország ügyvezető igazgatója volt a vendégünk.

Akkorát betlizett Biden, hogy a saját pártjából puccsolnák meg?

Akkorát betlizett Biden, hogy a saját pártjából puccsolnák meg?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A mai műsor első részében a csütörtök hajnali Biden-Trump vitával foglalkoztunk. A ’24-es választási kampány első ilyen eseménye ugyanis nem túlzás azt mondani, hogy közel katasztrofálisra sikerült a hivatalban lévő amerikai elnök számára – már saját pártjában is azt rebesgetik, talán mégsem a 81 éves politikussal kéne nekimenni a novemberi választásnak. A témáról Szabó Ákost, a Portfolio Globál rovatának elemzőjét kérdeztük. Az adás második részében Weinhardt Attila, lapunk makroelemzője és energetikai szakújságírója volt a vendégünk, akit egy értesüléséről faggattunk, mely szerint jelentős a valószínűsége annak, hogy az orosz-magyar gázszállítás jelenlegi szerződéses struktúrája nem fogja túlélni a következő hónapok várható piaci turbulenciáit.

Emblematikus intézkedését szántja be a kormány július 1-én

Emblematikus intézkedését szántja be a kormány július 1-én

Már meghallgatható a Portfolio Checklist keddi adása. A mai műsor első részében a július 1-én eltörlésre kerülő kötelező akciózást és annak hagyatékát értékeltük Hornyák Józseffel, lapunk makroelemzőjével. Az adás második részében a koreai selyemútról volt szó, amelynek segítségével Dél-Korea szeretne Kína régiós versenytársává válni, ezzel kapcsolatban Vara Bálint, lapunk Gblobál rovatának elemzője volt a vendégünk.

Hogy rúghatta ránk az ajtót a szamárköhögés, ha kötelező ellene a védőoltás?

Hogy rúghatta ránk az ajtót a szamárköhögés, ha kötelező ellene a védőoltás?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist június 21-i adása. A mai műsor első részében arról volt szó, hogy a legfrissebb adatok szerint újra terjed hazánkban a szamárköhögés, pedig a betegség védőoltással jól megelőzhető. Erről Csiki Gergelyt, a Portfolio lapigazgatóját kérdeztük. Az adás második részében a hazai sertéságazatról volt szó, amit igencsak megüthetnek azok a potenciális behozatali korlátozások, melyeket Kína vethet ki a szektorra az EU és az ázsiai ország között kibontakozó kereskedelmi háború részeként. A témával kapcsolatban Braunmüller Lajos, az Agrárszektor főszerkesztője volt a vendégünk.

Félidős az ötödik Orbán-kormány – Mérlegen a gazdaságpolitika Zsiday Viktorral és Madár Istvánnal

Félidős az ötödik Orbán-kormány – Mérlegen a gazdaságpolitika Zsiday Viktorral és Madár Istvánnal

Nemrég letelt az ötödik Orbán-kormány első két éve, ami egyben azt is jelenti, hogy félidejéhez érkezett a választási ciklus. Ebből az alkalomból Zsiday Viktorral, a Citadella Alap portfóliómenedzserével, valamint Madár Istvánnal, lapunk vezető makrogazdasági elemzőjével értékeltük a kabinet gazdaságpolitikai eredményeit. Az elemzők a nagyképet nem látják túl hízelgően, a következő két évben viszont simán benne van, hogy jobb lesz, mint a ciklus első fele. Az inflációs pályáról megoszlanak a vélemények, az akkumulátorgyártást viszont úgy vélik, a ciklikus visszaesés miatt korai lenne temetni, a hosszú távú hatás tekintetében persze kétséges, hogy valaha bejön-e a kormány számítása – egyebek mellett ezekről a témákról is szó volt a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadásában, amit ebben a cikkben meg lehet hallgatni, és főbb állításait tekintve el is lehet olvasni. A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és a cikk végén beillesztett lejátszóban is.

Lengyelország húz a legjobban, de a régiós tőzsdék blue chipjeibe is érdemes befektetni

Lengyelország húz a legjobban, de a régiós tőzsdék blue chipjeibe is érdemes befektetni

Aktuálisan véget ért a gyorsjelentési szezon, a mutatott eredmények pedig a legnagyobb közép-kelet-európai vállalatoknál is visszaigazolják a világszerte látható bonyolult gazdasági képet. Ennek tőkepiaci vetületeként látványosan erősödik a lengyel gazdaság. A OTP Alapkezelő régiós nagy cégekbe befektetést biztosító új alapja is jól startolt, ennek részleteiről is beszélt a Portfolio Checklistben Kovács-Kvotidián Máté, az OTP Alapkezelő portfóliómenedzsere.

Hivatalos: francia katonák mehetnek Ukrajnába – De mégis miért?

Hivatalos: francia katonák mehetnek Ukrajnába – De mégis miért?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist szerdai adása. A műsor első részében azt értékeltük, hogy Olekszandr Szirszkij ukrán vezérkari főnök tájékoztatása szerint francia katonák érkezhetnek Ukrajnába, egyelőre kiképzői szerepben. A témáról Szűcs Anita Franciaország-kutatót, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük. Az adás második részében a Magyar Nemzeti Bank friss Pénzügyi stabilitás jelentése alapján beszéltünk a hazai bankszektor nyereségességéről, amivel kapcsolatban Palkó István, a Portfolio vezető pénzügyi elemzője volt a vendégünk.

Megtolták a húszik a hajós cégek papírjait – De meddig tarthat a nagy menetelés?

Megtolták a húszik a hajós cégek papírjait – De meddig tarthat a nagy menetelés?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A globális kereskedelmet kiszolgáló konténerhajók piacát szinte homlokegyenest ellentétes folyamatok érik az elmúlt időszakban, de merre mehetnek most a nagy hajós cégek papírjai? A témával kapcsolatban vendégünk volt Szabó Balázs, a HOLD Alapkezelő portfóliómenedzsere, vezérigazgatója. Az adás második részében a magyar munkaerőpiaccal foglalkoztunk, ott ugyanis a sorozatos negatív hírek után úgy tűnik, hogy trendfordulóhoz érkezhettünk. Erről Hornyák Józsefet, a Portfolio makrogazdasági elemzőjét kérdeztük.

Vége az inflációs sokknak, hova megy most a magyarok pénze?

Vége az inflációs sokknak, hova megy most a magyarok pénze?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A mai műsorban befektetésekkel foglalkoztunk, az első részében arról volt szó, hogy hogyan változott a magyar lakosság megtakarításának mérete és szerkezete az elmúlt időszakban. Ezzel kapcsolatban Palkó István, a Portfolio vezető pénzügyi elemzője volt a vendégünk. Az adás második részében pedig arról beszéltünk, hogy immár osztrák állampapírt is lehet ingyenes államkincstári számlán keresztül jegyezni, de azért van egy kis bökkenő a sztoriban. A témáról Árgyelán Ágnest, lapunk pénzügyi elemzőjét kérdeztük.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Újult erővel támad a fertőzés, ami Magyarországon is halálozással járt - Már a hazai járványhatóság is figyelmeztet
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.