Előfizetői tartalom

Most sokan kezdenek számolgatni: eljött a fordulat a lakáshiteleknél?

Portfolio
Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. Adásunk első részében arról lesz szó, hogy az elmúlt hónapokban többször fogalmazódott meg a gazdaságpolitika részéről, hogy Magyarországot akkumulátorgyártó nagyhatalommá kívánják tenni, melynek érdekében már számos multinacionális vállalat kezdte meg a gyártást és a jövőben is újabb gigaberuházások megvalósítását tervezik. De mekkora kockázatot jelent a magyar gazdaság számára, ha ilyen intenzitással fókuszál egy konkrét piacra a jövőben? Erről Braun Erikkel, a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának oktatójával beszélgettünk. A második részben azt vizsgáljuk meg, hogy a jelek szerint megállt a lakáshitelek drágulása az utóbbi két hónapban, és már nem ritkák a banki kamatcsökkentések sem. Bár nagy átlagban még így is 9-10% körül alakulnak a piaci lakáshitelkamatok, ami a legkevésbé sem vonzó a hitelfelvevőknek, de jó bankválasztással sokat lehet nyerni, ebben is segítünk az alábbiakban. Erről Palkó Istvánt, lapunk pénzügy divíziójának vezető elemzőjét kérdeztük.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET Címlapkép: Getty Images

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés