Előfizetői tartalom

Hogy lesz ebből egy számjegyű infláció év végére?

Portfolio
Három témával foglalkozik a pénteki Portfolio Checklist. Műsorunk első részében arról kérdeztük Beke Károlyt, a Portfolio makroelemzőjét, hogy az előzetesen várt 25% helyett 25,7%-ra emelkedett januárban az infláció Magyarországon, a szakértők sem számítottak ilyen magas értékre. Kérdés, hogy lesz ebből - a kormányzati célként kitűzött - egy számjegyű infláció év végére. Második témánk, hogy szankciós kereszttűzbe került Paks II. A Roszatom vezérigazgatója a minap az építés 2024-es megkezdéséről beszélt, míg a Siemens Energy vezetője is fogadkozott, hogy teljesítik a szerződésüket. Ugyanakkor a német cégen belül aktivistabefektetők egy csoportja hevesen tiltakozik az orosz atomenergiás vállalattal való együttműködéssel szemben. Eközben egyelőre nem tudni, hogy a berlini kormány a szankciók miatt kiadhatja-e az exportengedélyeket a Siemens vezérlő rendszeréhez - mondta műsorunkban Szabó Dániel, a Portfolio makrogazdasági rovatának munkatársa. Adásunk végg legjobb légvédelmi rendszerének tekintett izraeli Vaskupola történetéről, és lehetséges ukrajnai felhasználásáról lesz szó: a témát Ács Bencével, a Portfolio Globál elemzőjével jártuk körbe.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET Címlapkép: Getty Images

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés