Előfizetői tartalom

Mégis mi járhat most Putyin fejében? És kell még hinni a fenyegetőzéseinek?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist február 24-i adása. Egy éve vált alacsony intenzitású konfliktusból nyílt háborúvá az orosz-ukrán szembenállás, amikor 2022. február 24-én Oroszország totális offenzívát indított Ukrajna ellen. Bár az ukránok sikeresen visszaverték az ország teljes elfoglalására tett orosz kísérletet, a légi támadások Ukrajna szinte teljes területén továbbra is mindennaposak, Kelet-Ukrajnában pedig ebben a pillanatban is véres harcok folynak. Az invázió első évfordulóján Vlagyimir Putyin keddi évértékelő beszédének elemzésén keresztül próbáljuk jobban megérteni, hogy pontosan mi is történik most Ukrajnában. A témáról Takácsy Dorka Oroszország-szakértőt, a Centre for Euro-Atlantic Integration and Democracy (CEID) külsős kutató munkatársát kérdeztük.

Egy éve rohanta le Oroszország Ukrajnát, amivel kezdetét vette az orosz-ukrán konfliktus legutóbbi fejezete. Az évforduló miatt a Portfolio Checklist pénteki adása egy témával foglalkozott: Vlagyimir Putyin keddi évéertékelő beszéde alapján kereste a választ azokra a kérdésekre, hogy mi folyik épp Ukrajnában, és milyen dinamikák uralják most az orosz társadalmat, illetve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés