Előfizetői tartalom

"Azért kell először telefonálni, hogy mikor telefonáljunk" – megszólalt a felmondott zuglói háziorvos

Már meghallgatható a Portfolio Checklist szombati különkiadása. A mai műsor arról szól, hogy viszonylag nagy nyilvánosságot kapott a héten egy hétköznapinak tűnő ügy. Egy 47 éves zuglói háziorvos, dr. Zsigri Szabolcs a Facebookon jelentette be, hogy rendelését április 30-án befejezi. Ami miatt felkaphatta az orvos döntését a hagyományos és a közösségi média, az a szakember által megfogalmazott okok. Ezek ugyanis ismerősen csenghetnek bárkinek, aki kapcsolatba került az elmúlt időszakban az egészségügyi rendszerrel – dolgozóként vagy akár csak betegként. A Portfolio Checklist szombati különkiadásában bemutatjuk a konkrét eset körülményeit, és arra keressük a választ: mennyire lehet rendszerszintű folyamatokra visszavezetni azokat a tüneteket, melyek Zsigri Szabolcs döntését előidézték. Ebben segítségünkre volt az érintett orvoson kívül dr. Kunetz Zsombor egészségügyi elemző, valamint Csiki Gergely, a Portfolio elemzője, lapigazgatója, aki a Kórházszövetség konferenciájáról tudósította nemrég portálunkat.

Egy zuglói háziorvos, dr. Zsigri Szabolcs a Facebookon jelentette be hétfőn, hogy rendelését április 30-án befejezi. Ez az esemény nem biztos, hogy alapból hírértékű lenne országos kontextusban, az ügyet mégis felkapta a nyilvánosság. Ennek oka az lehet, hogy a szakember által megfogalmazott, a döntése mögött húzódó okok nagyon ismerősen csenghetnek bárki számára, aki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés