Előfizetői tartalom

Állhat még bármi az egyszámjegyű magyar infláció útjába?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist keddi adása. A mai műsor első részében az inflációval foglalkoztunk, mivel a KSH kedd reggel publikálta a pénzromlás júliusi mértékét, ami végre bekerült a lélektani 20%-os szint alá. A témáról Árokszállási Zoltánt, az Equilor vezető elemzőjét kérdeztük. A szakemberrel arról is beszéltünk, hogyha a headline adat mögé nézünk, akkor hol lett gyorsabb a vártnál az infláció csökkenése, és melyek azok a területek, ahol még vannak kockázatok. Adásunk második felében maradtunk az árakkal kapcsolatos folyamatoknál, a gabonaárak ugyanis hiába csökkennek, ebből a vásárlók nem igazán fognak semmit sem észrevenni – már ha azt várnák, hogy így a kenyér is olcsóbb lesz. Ezzel kapcsolatban Braunmüller Lajos, az Agrárszektor főszerkesztője volt a vendégünk.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET Címlapkép forrása: Tatabrada via Getty Images

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés