GettyImages-1780345987
Podcast

Izrael beáldozhatja a gázai túszokat

Forrás Dávid
Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A mai műsorban egy témánk volt, ez pedig az izraeli helyzet. Az október 7-i, az izraeli társadalmat sokkoló terroristatámadásra adott izraeli válaszcsapások továbbra is folynak, ugyanakkor egyre egyértelműbb, hogy az évtizedes status quo megbukott. Sokan az ötven évvel ezelőtti 1973-as háborúhoz és az azt követő folyamatokhoz hasonlítják a jelenlegi helyzetet, de a párhuzam egyáltalán nem biztos, hogy jó, az pedig óriási kérdés, hogy mi jöhet Gázában a Hamász után, és mi lesz a Gázába elhurcolt izraeli túszokkal. A témával kapcsolatban Novák Attila történész, a Goldziher Ignác Intézet kutatója, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemi tudományos főmnukatársa volt a vendégünk.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is:

KÖVESS MINKET

Címlapkép: Egy október 7-én elrabolt izraeli állampolgár családtagja, Doris Liber beszél az amerikai képviselőház épületében november 7-én Washington, D.C.-ben. Forrása: Chip Somodevilla/Getty Images

további epizódok
m1 autópálya m7 lehajtó
atomreaktor atomenergia franciaország getty stock
hal döglött hal
2023. november 29.
Agrárszektor Konferencia 2023
2023. december 5.
Otthonteremtés 2024-ben
2023. december 5.
Property Awards 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!