Előfizetői tartalom

Izrael beáldozhatja a gázai túszokat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A mai műsorban egy témánk volt, ez pedig az izraeli helyzet. Az október 7-i, az izraeli társadalmat sokkoló terroristatámadásra adott izraeli válaszcsapások továbbra is folynak, ugyanakkor egyre egyértelműbb, hogy az évtizedes status quo megbukott. Sokan az ötven évvel ezelőtti 1973-as háborúhoz és az azt követő folyamatokhoz hasonlítják a jelenlegi helyzetet, de a párhuzam egyáltalán nem biztos, hogy jó, az pedig óriási kérdés, hogy mi jöhet Gázában a Hamász után, és mi lesz a Gázába elhurcolt izraeli túszokkal. A témával kapcsolatban Novák Attila történész, a Goldziher Ignác Intézet kutatója, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemi tudományos főmnukatársa volt a vendégünk.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET Címlapkép: Egy október 7-én elrabolt izraeli állampolgár családtagja, Doris Liber beszél az amerikai képviselőház épületében november 7-én Washington, D.C.-ben. Forrása: Chip Somodevilla/Getty...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés