Előfizetői tartalom

Jaksity György: Huxit? Mi még az EU-ban is rendszeresen össze-vissza törjük magunkat

Nincs egyszerű helyzetben a magyar gazdaságpolitika, mivel korábbi évek hibáit kell most javítani. Olyan stimulust kell adni a magyar gazdaságnak, ami sem a dezinflációs folyamatot, sem a büdzsét nem terheli, a szimpla növekedés helyett pedig annak összetételére és kvalitatív tényezőkre is koncentrálni kéne. Még a briteknek is sokba került a brexit, Magyarország viszont az EU-n belül is össze-vissza tudja zúzni magát 5-10 évente. Nagy rossz az amerikai-magyar viszony, ebben tehát vannak tartalékok, az viszont kétséges, hogy pontosan mi a ráció amögött, hogy beleállunk a kínai akkumulátor-gyártási lázba – egyebek mellett ezekről a témákról beszélt Jaksity György közgazdász, a Concorde társalapítója és igazgatóságának elnöke a Portfolio Checklist szombati különkiadásában. A szakembert arról is kérdeztük, hogy látszik-e már, mi okozhatja a következő nagy megtorpanást a globális tőkepiacokon.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET Főbb részek: Intro - (00:00) Korábbi évek hibáit kell javítani - (01:20) Enyhe stimulus képzelhető el - (04:42) Térjünk vissza a tankönyvekhez! - (06:39) A befektetők memóriája rövid - (08:02) Nemcsak szimplán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés