Előfizetői tartalom

Attól, hogy éjt nappallá téve dolgozol, még nem fogsz elhízni

Az ember a fél életét munkával tölti, és ha ez a munka egy asztalnál való görnyedést jelent, akkor az bizony nem túl egészséges. A közvélekedés szerint azok, akik túl sokat dolgoznak, hajlamosabbak az elhízásra. Egy friss kutatás ugyanakkor ezt megcáfolni látszik: önmagában a kevesebb munkaóra nem segít, ettől nem fognak lefogyni az emberek. Ha érdemi változást akarunk, akkor külön ösztönzőkre lesz szükség: a több szabadidő még nem állítja át az embereket az egészséges életmódra.

Alapigazságnak gondoljuk, hogy aki túl sokat dolgozik, különösen ha ülőmunkát végez, akkor azzal árt az egészségének. Sokan egyenesen az elhízáshoz vezető útnak látják, ha valaki napi 12 órákat dolgozik egy irodai asztalnál. Az érvelés úgy szól, hogy a túl sok ülőmunka miatt egyrészt rendkívül mozgásszegény életmódot folytatunk, másrészt pedig nincs is időnk odafigyelni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés