Előfizetői tartalom

Ki nem találnád, hogy mennyire sok részvény van a világon – Magyarország elbújhat a 41 tőzsdei papírjával

Hány részvény van összesen a világon? Egyszerűnek hangzik a kérdés, de pontosan megválaszolni már nem könnyű. Annyit azért máris leszögeznénk, hogy a hazai 41 tőzsdei papírnál egy kicsit több van. Az alábbi cikkben pedig kísérletet teszünk rá, hogy erről egy átfogó képet adjunk, érzékeltetve, mennyivel színesebb világról van szó, mint ahogy azt itthon megszoktuk.

Építsünk világportfóliót! A pénz- és tőkepiacok elképesztő mélységgel rendelkeznek, amit nem lehet egykönnyen belátni. A legutóbbi alkalommal mégis kísérletet tettünk rá, hogy vizuálisan megmutassuk, pontosan mekkora pénzmennyiségről is van szó ebben a világban. Ez alkalommal viszont csak a tőkepiacok egyik szeletével foglalkozunk: a részvénypiaccal. Arra a könnyűnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés