Előfizetői tartalom

A világ talán legbonyolultabb konfliktusára nem a fegyverek jelentik a megoldást, hanem ez a módszer

Kevés olyan nehezebben megvalósítható dologra tud gondolni az ember, mint a „béke a Közel-Keleten”. Szinte mindennaposak a fegyveres konfliktusok Izrael és az arab országok között – pár héttel ezelőtt például ismét összecsapásokra került sor egy Izrael és Libanon közötti határszakaszon. Nem szabad azonban azt hinni, hogy csak a Mission Impossible filmekben szereplő Ethan Hunt titkos ügynök lenne képes megoldani korunk egyik legnehezebb küldetését, a közel-keleti béke megteremtését. Ez ugyanis egy „mission possible”, mi több, már van is példa stabil békeszerződésre a térségben. Az Egyiptom és Izrael között megkötött béke 1979 óta tart – amely az úgynevezett integratív, win-win típusú tárgyalástechnika előnyeinek és sikerének az egyik iskolapéldája.

A tárgyalástechnika oktatásának egyik fontos célja, hogy megismertesse az embereket a mindkét fél számára előnyös, win-win típusú megegyezés lehetőségével. Ez a szokásos és közismert „fix méretű torta felosztása” megközelítés helyett a „torta méretének növelése” típusú tárgyalás, amelyet meglepően kevesen alkalmaznak, és még kevesebben törekednek ilyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés