Short

Nincs jobb, mint Budapesten autózni

Portfolio
Bár a jelenleg is folyó út-, tér- és villamospálya-építések rengeteg bosszúságot okoznak a Budapesten közlekedőknek, világviszonylatban így is nagyon jó dolguk van a fővárosiaknak - legalábbis a számok ezt mutatják.

A TomTom 2014-es adatok alapján állította össze a legkaotikusabb forgalmi viszonyokkal rendelkező városok listáját. Abból indultak ki, hogy különböző időszakokban és különböző úttípusokon mennyivel telik több időbe megtenni ugyanazt a távolságot, mint zavartalan haladás esetén.

Nincs jobb, mint Budapesten autózni
A navigációs cég által összeállított TomTom Traffic Index szerint Budapest a világ 111. legrosszabb (avagy 36. legjobb) forgalomi helyzetű nagyvárosa, azaz 800 ezer fősnél nagyobb települése. Európában mindössze három várost találunk, ahol jobban lehet közlekedni, mint Budapesten: Valenciát, Amszterdamot és Dortmundot. A kutatás során vizsgált 218 város között a 160. helyet szerezte meg Budapest, és vélhetően ha a jelenlegi - ideiglenesen rosszabb - viszonyok figyelembe vételével készülne a kutatás, még úgy sem végeznénk Európa legrosszabbjai között.
BET
Denso
WASHINGTON, DC - MAY 08:  U.S. President Donald Trump announces his decision to withdraw the United States from the 2015 Iran
WASHINGTON, DC - NOVEMBER 02: (L to R) U.S. President Donald Trump shakes hands with his nominee for the chairman of the Federal Reserve Jerome Powell
Népszerű