Short

Ebben a városban sorra bezárnak a bankok

Portfolio
Az Egyesült Államok és Mexikó határának két oldalán fekvő Nogales város amerikai oldaláról sorra vonulnak ki a nagy amerikai bankok - írja a The Wall Street Journal. Ennek oka egyszerű: elegük van a bírságokból. Az amerikai bankok a pénzügyi válság óta sok milliárd dollárnyi bírságot fizettek ki különböző ügyeik miatt, a pénzmosási törvény tavaly őszi szigorítása óta pedig nem akarnak a túl kockázatosnak tartott városokban fiókokat fenntartani.

Nogales-ben a bankok nem lehetnek biztosak abban, hogy nem éppen egy drog- vagy embercsempész pénzét segítenek-e tisztára mosni, ugyanis a hatóságok törekvései ellenére nagy mennyiségű kábítószert, rengeteg illegális bevándorlót hoznak át a határon. Eközben a bankok belső vizsgálati és ellenőrzési költségei is egekbe szöktek. Mindezek miatt az elmúlt hónapokban a Citigroup, a JP Morgan és a Bank of America összesen négy fiókot zárt be a 21 ezer fős városkában, amelynek mexikói oldala egyébként 300 ezer főt számlál. Mindemellett a Wells Fargo és a JP Morgan több száz számlát szüntetett meg.

A helyi becsületes vállalkozók fel is vannak háborodva a fejlemények miatt, bár a különböző bírságok összegét elnézve azért nem meglepő, hogy a bankok egyre óvatosabbak.

Ebben a városban sorra bezárnak a bankok
GettyImages-172781953federalreserve
GettyImages-200487905-002
Csaknem pormentes lesz az ALDI magyarországi logisztikai bázisa
STA_0781
SZG_9276
Népszerű