Short

Nem adja a nevét többet az MKB a Veszprémnek

Portfolio
Tíz év alatt több mint 2 milliárd forintot költött az MKB Bank Veszprém férfi kézilabdaklubjának támogatására. A bank azonban ma bejelentette:

A most lejárt támogatói szerződést (...) a jövőben kizárólag az utánpótlásra koncentrálva kívánja megújítani a bank. Ezzel párhuzamosan névadó főszponzorból a bakonyi alakulat egyszerű támogatójává válik...

A változásnak minden bizonnyal köze van az MKB költségcsökkentési programjához is, amelyről a múlt héten Hetényi Márk vezérigazgató-helyettes nyilatkozott a Portfolio-nak. Erre az összefüggésre is utalhat a bank közleménye:

a hitelintézet szponzorációs gyakorlatának egészével is összefüggésben van, hiszen azt az eddigieknél visszafogottabban, és hangsúlyosabb utánpótlásfókusszal kívánja folytatni az MKB Bank. A Magyar Úszószövetséggel létrejött, a 2017-es úszó világbajnokság támogatásáról szóló együttműködésnek például szerves és meghatározó része a 2019-es évi junior világbajnokság szponzorációja.

A jelenleg még MKB-MVM Veszprém néven működő kézilabdacsapat névadó szponzora tehát a jövőben valószínűleg csak az MVM marad. A tulajdonos MKB Veszprém Kézilabda Zrt. tavaly 1,3 milliárd forintos árbevétellel és 154,1 millió forintos veszteséggel működött, tehát valószínűleg megérzi a csapat a változást.
Frankfurti tőzsde
forintdevizaárfolyam
bigben
factory worker gyári munkás hegesztés
vargamihály
Benzinkút