Short

Melyik Budapest legmenőbb terasza? Indul a verseny

Portfolio
Idén második alkalommal hirdeti meg a budapesti kerthelyiségek és vendéglátós teraszok versenyét a Főváros. A Terasz Budapest 2015 elnevezésű pályázatra három kategóriában jelentkezhetnek a vendéglátósok.

Budapest városképének meghatározó elemei a kerthelyiségek, tetőteraszok és a gangos házak belső udvarában rejtőzködő, ám mégis igen népszerű kiülős helyek. Egyre izgalmasabb helyszíneken tűnnek fel a különböző stílusú és hangulatú teraszok a Fővárosban, amelyek a szabad ég alatt adnak teret a pezsgő budapesti közösségi életnek. Ezek bemutatására és fontos, közösségteremtő szerepük kihangsúlyozására indította el 2014-ben a Terasz Budapest pályázatot a Főváros.

ÉS HA BUDAPEST LEGKÜLÖNLEGESEBB TETŐTERASZAIRA KÍVÁNCSI, AKKOR KÉT KORÁBBI CIKKÜNKET KI NE HAGYJA!! A legkülönlegesebb tetőteraszok Budapesten - Hihetetlen oázisok Medencék, oázisok, helikopterleszálló a pesti luxustetőkön

A tavalyi győztes terasz kategóriában a Csendes Társ Winebar & Garden volt, kerthelyiség kategóriában a Villa Bagatelle győzedelmeskedett, a különdíjat a Raqpart, a közönségdíjat pedig a Bálint Galéria Kávézó nyerte el.

Rengeteg kép a tavalyi indulókról ITT!A pályázat kiírója és lebonyolítója a BVA (Budapesti Városarculati Nonprofit Kft.), együttműködésben a Főpolgármesteri Hivatal Városépítési Főosztályával, idei újításként a legszebb - közterületen, illetve magánterületen üzemelő - teraszok és kerthelyiségek mellett egy harmadik, úgynevezett pop-up kategóriát is meghirdetett. Az új kategóriában azokat az innovatív megoldásokat díjazzák, amelyek nem állandóan, épületben üzemelő vendéglátóegységek kiegészítő elemei, hanem önmagukban működőképes, szezonális kitelepülések.

A pályázatra augusztus 28-ig jelentkezhetnek a teraszok a terasz.budapest.hu weboldalon, augusztus 31-től pedig ugyanitt szavazhat kedvenceire a közönség.
WASHINGTON, DC - JULY 31: Federal Reserve Board Chairman Jerome Powell speaks  (Photo by Mark Wilson/Getty Images)
18 September 2019, France (France), Strassburg: Jean-Claude Juncker (l-r), President of the European Commission, and Michel Barnier, chief Brexit-negotiator of the EU.
Frankfurt Stock Exchange
Üzlet

Nagyot emelkedett a Mol

Kivétel nélkül erősödéssel zárták a szerdai kereskedést a hazai blue chipek.

BMW
Interspar hipermarket
török jegybank, getty
Népszerű