Short

Te mennyit költesz élelmiszerre?

Portfolio
Az utóbbi hetekben többször idéztük már a Bank of America-Merrill Lynch (BofA-ML) World Transforming Atlas című kiadványát, mely infografikákon keresztül mutatja be a legfontosabb gazdasági és társadalmi folyamatokat. Ezúttal egy újabb érdekes ábrát mutatunk az elemzésből, mely azt tartalmazza, hogy az egyes országokban az emberek kiadásaik mekkora részét fordítják élelmiszerre:

Te mennyit költesz élelmiszerre?
A térképen a piros buborékok 40 százalék feletti arányt mutatnak, ezek általában a legszegényebb országokat jelzik, ahol gyakorlatilag csak azért dolgoznak az emberek, hogy megélhessenek. Ezzel szemben a zöld körök a gazdagabb, fejlettebb országokat jelképezik, ahol nem ritkán csak a kiadások tizede, vagy még kevesebb megy élelmiszerre.

Magyarország esetében a BofA-ML kimutatása 17 százalékos arányt mutat, ami viszonylag alacsony. A legkevesebbet az amerikaiaknak és a briteknek kell az élelmiszerre költeni, ők mindössze kiadásaik hét százalékát fordítják erre. A legnagyobb az arány Nigériában, ahol a megkeresett pénz 57 százalékát az élelmiszerek viszik el.
cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű