Elindul a milliárdosok Facebookja
Short

Elindul a milliárdosok Facebookja

Portfolio
A Credit Suisse azon dolgozik, hogy létrehozzon egy közösségi oldalt a leggazdagabbaknak. A kezdeményezést már levédette Eleven néven a svájci bank, meghívásos alapon fog működni, és csak nagyon magas jövedelműek vehetnek rajta részt - írja az Ad Age.

A bejegyzés szerint az oldal "közösségi médiaszolgáltatást biztosítana" a privát árverések, befektetések, luxuscikkek, magas értékű ingatlanok területén.

Még nincs konkrét adat arról, hogy mekkora vagyon szükséges az "elitoldahoz" való csatlakozáshoz, de a cél az, hogy legalább 10 000 000 dollár vagyonú (kb 2,9 milliárd forint), fiatal milliomosok csatlakozzanak. Az Y-generációs milliomosok, milliárdosok, mostanában érték el azt a kort, hogy szüleik hatalmas vagyonát megörököljék, vagy vállalkozásuk kellően sikeres legyen, a bankok viszont nem egyszerűen érik el ezt a réteget, ugyanis a gazdag fiatalok 72 százaléka saját maga intézi a befektetéseit, 41 százaléka pedig semmilyen pénzügyi tanácsadóval nem működik együtt.

Bár még egyáltalán nem biztos, hogy a tervezőasztalnál tovább jut a Credit Suisse ötlete, léteznek már hasonló oldalak: a Millionaire Match milliomosoknak biztosít társkereső szolgáltatást, a Netropolitan Club pedig egy online country clubhoz hasonlóan működik, ahol 9000 dollár (kb. 2,7 millió forint) a regisztráció díja, majd 3000 dollár (kb. 900 000 forint) a tagsági díj évente.

Elindul a milliárdosok Facebookja
Könnyebben egymásra találhatnak a világ fiatal milliárdosai. Forrás: Europress / Getty
gazdagok_jacht_shutter
Katona Bence Hiventures
Tesla
Frankfurti tőzsde
netflixgettyy
Vörös Tamás
HiVentures-Portfolio elso panelbeszelgetes generaciovaltas
Népszerű