Így tanulhatsz azoktól, akik milliókat nyertek és buktak el percek alatt
Short

Így tanulhatsz azoktól, akik milliókat nyertek és buktak el percek alatt

Portfolio
"Korlátozni kell a bevállalt ügyletek számát. A legjobb trade-ek azok, ahol mind a három dolog neked kedvez: a fundamentális jellemzők, a technikaiak és a piaci hangulat. A kereslet-kínálat közötti egyensúly megbomlását először a fundamentumok sugallhatják, ez pedig nagyobb mozgást indukálhat. Másodszor, a grafikonnak kell mutatnia, hogy a piac elindult a fundamentumok által jelzett irányba. Harmadszor, ha jön valami hír, a piacnak a megfelelő hangulatra utaló módon kell reagálnia. Például egy bika hangulatú piac lerázza a medve híreket, és megtáltosodik a bika hírek hallatán - válaszolja Jack D. Schwager egyik kérdésére Michael Marcus híres határidős piaci kereskedő "A piac varázslói" című kötetben, ami először most jelent meg magyarul.

Ha képes vagy csak ezekre az ügylettípusokra korlátoznod magad, akkor bármilyen piacon, bármilyen körülmények között pénzt tudsz keresni

- teszi hozzá Marcus.

És ez csak egyetlen rövid, de annál ütősebb válasz a 17 top trader egyikétől, akiknek az interjúit egy kötet fogja össze.

Michael Marcusról kiderül a kötetből, hogy a Commodities Corporation egyik legsikeresebb kereskedője volt, az általa elért profit több évben is meghaladta a cég többi kereskedőjének együttes nyereségét. Tíz év alatt hihetetlen mértékben, 2500-szorosára növelte a vállalat számláját.

Emellett például olyan lenyűgöző történeteket tudhatunk a könyvből a neves kereskedők saját bevallásaik alapján, hogy
  • Az egyik trader, miután pályafutása kezdetén többször lenullázta az egyenlegét, 30 ezer dolláros számláját 80 milliósra hizlalta.
  • Az egyik alapkezelőnek sikerült az, amit sokan lehetetlennek gondoltak: öt egymást követő évben is 100 százalék feletti hozamot ért el.
  • Egy kisvárosi trader elenyésző kereskedési tőkével kezdve vált a világ egyik legnagyobb kötvénykereskedőjévé.
  • Egy korábbi értékpapír-elemző az elmúlt hét évben átlagosan havi 25 százalék hozamot (éves szinten több mint 1400 százalékot) ért el elsősorban határidős részvényindexügyleteken.
  • Egy MIT-n végzett villamosmérnök nagyobbrészt számítógépes kereskedési módszerének köszönhetően tizenhat év alatt elképesztő, 250 000 százalékos hozamot ért el a számláján.

Ezek a kereskedők maguk sem kételkednek szemernyit sem abban, hogy hosszú távon a tudás, és nem a szerencse dönti el, hogy ki nyer, és ki veszít - állapítja meg beszélgetései alapján az interjúkötet szerzője.Így tanulhatsz azoktól, akik milliókat nyertek és buktak el percek alatt
Tőzsdei kereskedők az Egyesült Államokban. Kép forrása: Europress/Getty

Aki teljes egészében elolvasná az top traderekkel készült interjúkat, azoknak ajánljuk figyelmükbe A piac varázslói című kötetet könyvesboltunkból!

A kötetről Egyetlen szerző - sem élő, sem holt - nem büszkélkedhet a piaci spekulációról mint hivatásról készített ilyen gazdag és értékes feljegyzésekkel, illetve dokumentációval, mint Jack Schwager. Spekulánsok egész generációja köszönheti sikerét legalább részben A piac varázslóinak. Kétségtelen, hogy a mintegy negyedszázad alatt készült, közel 60 beszélgetést tartalmazó Market Wizards sorozat 80 év múlva is éppolyan időszerű lesz, mint napjainkban az Egy spekuláns feljegyzései. Melyik kezdő és ambiciózus kereskedő nem szeretné a világ legsikeresebb és legtapasztaltabb tradereit hallgatni, és tanulni tőlük? A piac varázslói kötet pontosan ezt ígéri: Jack Schwagernek hála bepillanthatunk a részvény-, kamat-, deviza- és határidős piacok legnagyobb spekulánsainak elméjébe, beülhetünk a dolgozószobájukba, megismerhetjük saját történetüket, és megtudhatjuk sikerük titkát. Pontosabban azt, hogy nincs itt semmiféle titok. Elképesztő teljesítményük mögött mindössze kőkemény munka, pszichéjük kordában tartása és a piacokkal szembeni alázat.

Csanyi Sandor Prima Primissima dijatado
szergej lavrov oroszorszag
Elkezdődött a visszaszámlálás, május végén jön a Brain Bar
Népszerű