Short

Imádják a kommunista írokat a közgázosok

Portfolio
Több mint 25 évvel a Szovjetunió bukása után Marx és Engels Kommunista kiáltványa lett az amerikai tantervekben leggyakrabban szereplő közgazdasági témájú könyv.

Mindez az Open Syllabus projektből derül ki, amely több mint egymillió egyetemi tantervekben szereplő kötelező olvasmányt rendszerezett aszerint, hogy melyiket milyen gyakran ajánlják az oktatók az egyetemi tantervekben.

Karl Marx és Fredrich Engels Kommunista kiáltványánál, amely 3189 tantervben szerepel egyedül William Strunk The Elements of Style (Stíluselemek) és Platón Köztársaság című műve szerepel többször a szilabuszokban.

Hasonlóan érdekes, hogy Adolf Hitler Mein Kampf (Harcom) című könyve 697 tantervben, Vlagyimir Lenin Mi a teendő? című írása pedig 361 tantervben szerepel, mint kötelező olvasmány.

Közgazdasági művek közül egyébként Marxék műve után Adam Smith A nemzetek gazdasága (1587-szer szerepel) és Paul Krugman Nemzetközi Gazdaságtan (1081-szer szerepel) című kötetei lelhetőek fel kötelező olvasmányként leggyakrabban az egyetemi tantervekben.

Imádják a kommunista írokat a közgázosok
Az oktatók valószínűleg jó ötletnek tartják, hogy megismertetik a jövendőbeli bankárokkal, hogy kik akarták megsemmisíteni a piacgazdaságot. Forrás: Getty / Europress
(Forrás: MarketWatch)
A GDPR-nál is nagyobb kihívás vár a vállalkozásokra - Jön az ePrivacy
kórház állami egészségügy
brexit getty
Népszerű