Lefoglalták Neymar mesés vagyonát a brazilok
Short

Lefoglalták Neymar mesés vagyonát a brazilok

Portfolio
A Barcelona és a brazil válogatott sztárfocistájának, Neymar da Silva Santos Juniornak durván 47,3 millió dollárnyi vagyonát foglalják le bírósági utasításra Brazíliában.

Neymar ellen évek óta húzódik egy adóelkerülés vádjával indított per, ami főleg a 2011 és 2013 között a Santosban eltöltött időszakhoz kapcsolódik. A vád szerint Neymar azért alapított meg bizonyos marketing és fedőcégeket, hogy ezzel több részre ossza bevételeit, és így kevesebb adót kelljen fizetnie. A most lefoglalt vagyonelemek között szerepel magánrepülőgép, luxusjacht és három, a családjához közeli cég (vagyona) is.
A döntés ugyanakkor még nem végleges, Neymar fellebbezhet ellene, illetve azt is megerősítették hivatalos szervek, hogy biztosan nem kell börtönbe vonulnia a sztárfocistának.

Neymart és menedzserét, vagyis az édesapját egy spanyol bíróságon is kihallgatták még a Santosból Barcelonához történő igazolása kapcsán. Itt is felmerült ugyanis a gyanú, hogy jóval többet fizetett érte a katalán klub, mint amennyit bevallottak.

Mondhatjuk, a dél-amerikai sztárfutballisták menedzser apukái már csak ilyenek: a Barcelona másik szupersztárját, Lionel Messit is apja menedzseli, és őket is adóelkerüléssel vádolják egy hasonló ügyben.
zöld környezet levél
DSZZS20200216016
zöld park shutter
orbán viktor évértékelő
koronavirus
BullvsBear
Népszerű