Short

Terrorista nevű kutyája miatt fagyasztották be egy mozgássérült számláját

Portfolio
Így április elsején talán akad, aki azt hitte, ez a cím nem lehet igaz. Pedig az. Az amerikai Chase bank (a JP Morgan lakossági leánya) kínos esettel került reflektorfénybe: egy kutya neve viccelte meg őket.

Bruce Francis a Sclerosis Multiplex egyik ritka formájában szenved, amitől mozgássérült lett, ezért egy speciálisan kiképzett kutya segíti a mindennapjaiban. A kutya sétáltatásáért általában online átutalással fizet, így tett legutóbb is, azonban a sétáltató jelezte, hogy nem kapta meg a jussát. Francis megnézte a számlatörténetét, és látta, hogy valóban leállították az utalását.

Amikor kérdőre vonta a bankját, kiderült, hogy azért fagyasztották be a tranzakciót, mert az átutalás közleményébe beírta kutyája nevét is, ami nem más, mint Dash. Ez ugye nagyon hasonló az ISIS iszlám nevéhez, a "Daesh"-hez, és mint kiderült, terrorfinanszírozási gyanú miatt tiltották le az átutalást. Azóta persze már helyrehozták a hibát, sőt, a kényelmetlenség áldozata is megbocsátott:

Ha van bármi, amit megtehetünk a terrorizmus finanszírozása ellen, akkor csináljuk. Ha ez kellemetlenséget okoz nekem és a kutyasétáltatómnak, akkor ezt az árat simán megfizetem érte.Terrorista nevű kutyája miatt fagyasztották be egy mozgássérült számláját
Forrás: Shutterstock/képünk illusztráció
donaldtrump
ott_one_2019_1500x844
horvátország
seychelle szigetek strandoló lány
szakács étterem restaurant
cimlap_rossz
budapest lánchíd_getty
20191130_141657