Drónokkal ültetne el évi egymilliárd fát a NASA tudósa
Short

Drónokkal ültetne el évi egymilliárd fát a NASA tudósa

Portfolio
Évente több mint 6,5 milliárd fa pusztul el a világon az emberi tevékenységeknek és a természeti katasztrófáknak köszönhetően. Bár az elmúlt években egyre több az újraültetésekkel kapcsolatos törekvés és az erdőirtás üteme lassult, még mindig sokkal több fa pusztul el, mint amennyit újraültetnek. Becslések szerint az emberi civilizáció megjelenése óta 46 százalékkal kevesebb fa él a világon, mint előtte, ezt a lemaradást pedig nehéz lesz behozni.

Az újraültetések jellemezően fizikaimunka-igényesek, az emberi munkaerő pedig nyilvánvalóan korlátos, így az újraültetési törekvések is csak kis mértékben segítenek a problémán.

Most egy tudós, aki korábban a NASA-nak dolgozott, kitalálta a megoldást. Mivel rájött, hogy a jelenlegi módszerekkel sosem tudják majd megakadályozni az erdők fogyását, rájött, hogy a technológiához kell fordulni és drónokkal kell újraültetni a fákat.

A BioCarbon Engineering drónjai képesek először körberepülni az adott területet és megvizsgálni a terep adottságait. Amennyiben olyan területet találnak, ahol a föld képes táplálni a fákat, ott fél-egyméteres magasságba ereszkednek és csírázó magokat tartalmazó kis hüvelyeket lőnek a talajba. A hüvelyek addig védik a magokat, amíg azok képesek megtelepedni a talajban, ezt követően lebomlanak.

Drónokkal ültetne el évi egymilliárd fát a NASA tudósa
Forrás: BioCarbon Engineering
Két drónkezelő és több drón segítségével a csapat 36 ezer fát tud majd elültetni egy nap alatt, egy év alatt pedig 1 milliárd fa ültetése a cél. Sőt, a kapacitásokat kibővítve az ENSZ-szel együttműködve 2030-ig összesen 300 milliárd fa elültetését tűzték ki célul.

Changing the world... One billion trees at a time from zee on Vimeo.

(Forrás: Global Citizen)
Koronavírus
Csalódást keltő számok a Rábától
Tesco
Európai Autópiac
Frankfurti tőzsde
forint200117
cimlap_arany0219
Sanna Marin Angela Merkel unios koltsegevetes nemetorszag finnorszag
Népszerű