Elstartolt a fesztiválszezon: Sopron már teljesen megtelt
Short

Elstartolt a fesztiválszezon: Sopron már teljesen megtelt

Portfolio
Megkezdődött a 2016-os nyári fesztiválszezon, ami nem csak a magyarokat érdekli. A trivago szálláskereső portál felmérése szerint a külföldieket elsősorban a Balaton Sound és a Sziget Fesztivál vonzza a hazai fesztiválok közül.

A Balaton Sound arányában a belgák körében a legnépszerűbb az idén, de szlovákok és osztrákok is nagy számban érkeznek. A Sziget Fesztivál idejére az angolok, finnek, svédek keresték eddig legnagyobb arányban a budapesti szálláshelyeket, de német, olasz és belga bulizókra is számítani lehet.

Elstartolt a fesztiválszezon: Sopron már teljesen megtelt

A magyar zeneszeretők közül a holnap kezdődő VOLT is nagy tömegeket vonz. A fesztivál idejére a belföldi szálláskeresések 13%-a Sopronra irányult, június 29. és július 2. között ez a legkeresettebb úti cél.

Hasonlóan népszerű a Balaton Sound is - Zamárdi és a közeli Siófok szállásaira július 6. és 10. között a trivago.hu látogatóinak eddig összesen több mint ötöde kattintott az azonos dátumra leadott összes belföldi keresésből.

Elstartolt a fesztiválszezon: Sopron már teljesen megtelt

Aki a VOLT Fesztiválon töltene el egynél több napot és nincs hol aludnia, annak már nincs sok esélye a szó szerint "last minute" foglalásra, a szállások ugyanis elkeltek Sopronban.Elstartolt a fesztiválszezon: Sopron már teljesen megtelt
Forrás: MTI/Mohai Balázs
A Balaton Soundra azonban viszonylag könnyű ajánlatot találni, a zamárdi és siófoki szobák közel ötöde még kiadó július 6-10-re. A szállásár Zamárdiban átlagosan 26 400 forint (2 főre, 1 éjszakára), Siófokon pedig 49 000 forint a fesztivál ideje alatt.

Budapest a Sziget Fesztivál idejére nem drasztikusan, de emeli az árakat; az előző, fesztiválmentes héthez képest 13%-os az árnövekedés, átlagosan 33 400 forintért lehet szállást foglalni augusztus 10. és 17. között.
Ader Janos 2050 Magyarorszag klimasemlegesseg GettyImages-810451352
Varga Judit magyar vetoGettyImages-1156220693
repules szegell iata GettyImages-1180597944
unios tagsag visszaforditas Emmanuel Macron GettyImages-1187821001
Motor app Continental
Frankfurti tőzsde
Népszerű