Ha ilyen fura szokásaid vannak, egyszer te is milliárdos lehetsz
Short

Ha ilyen fura szokásaid vannak, egyszer te is milliárdos lehetsz

Portfolio
Sokakat foglalkoztat, hogyan válhatna milliárdossá, a MarketWatch cikke szerint ehhez nem árt, ha első befektetésünket már 11 éves korunkban meglépjük és 30 éves korunkra már megvan az első egymilliónk. Azt is mondják, nem csak ettől függ, hogy milliárdosok leszünk-e, a gazdag és sikeres cégvezéreknek például vannak olyan fura szokásaik, amelyek a Visual Capitalist gyűjtése szerint biztos, hogy hozzájárultak a milliárdok megszerzéséhez.
  • Richard Branson, a Virgin Group vezére például minden reggel ötkor kell, hogy szörfözzön, ússzon vagy éppen teniszezzen, szerinte ugyanis a rendszeres mozgás négy órával meghosszabbítja az aznapi produktivitását. Egyébként azt kutatások is megerősítik, hogy proaktívabbak a korán kelő emberek azoknál, akik éjszakai baglyok.
  • Warren Buffett másra esküszik: napjának 80%-át olvasással tölti. Karrierje kezdetekor 600-1000 oldalt olvasott naponta és úgy tűnik, bejött neki a stratégia, hiszen mára 73 milliárd dolláros vagyona van.
  • Bill Gates is sokat olvas, évente nagyjából 50 könyvet, és ez már gyerekkora óta így van. Jelenlegi 85 milliárd dolláros vagyonával ő a világ leggazdagabb embere. Érdekes, hogy egy kutatás szerint az amerikaiak 26%-a egy könyvet sem olvasott el tavaly, így azért nehéz lesz Bill Gatesszel felvenni a versenyt.
  • Mark Zuckerberg Facebook-vezér aztán biztos nem unatkozik, naponta rengeteg mindennel foglalkozik, nem csoda, hogy legalább egy dologról való döntésről lemond: arról, hogy milyen ruhát vegyen fel. Aki látott már róla képeket, az tudja, hogy minden nap ugyanolyan pólóban, nadrágban és kapucnis felsőben van, szerinte ez segít neki abban, hogy az öltözködésnél sokkal fontosabb dolgokra tudjon koncentrálni.
  • Elon Musk a SpaceX és a Tesla vezéreként rengeteg munkát vállalt magára, ezt úgy oldja meg, hogy a hétfőket és a csütörtököket a SpaceX-nek, a keddeket és a szerdákat pedig a Teslának szenteli, péntekenként pedig mindkét cége ügyeivel foglalkozik. Musk időbeosztása nagyon pontos, minden napját 5 perces blokkokba osztja be.
  • Marc Cuban, a Dallas Mavericks tulajdonosa a kardióra esküszik, egy órát kardiózik szinte minden nap. Ezen belül kosárlabdázik és kickboxozik is.

(MarketWatch)
elektromosroller
Westminster brexit brit kilepes tortenelmi dontes
Brexit london tuntetes1500
GettyImages-1167008922
Furjes Balazs Budapest Liget projekt1500
100 forint shutter
onlinevásárláse-kereskedelem
Népszerű