Tudod, mennyire erős a magyar útlevél?
Short

Tudod, mennyire erős a magyar útlevél?

Portfolio
A Henley & Partners által összeállított Visa Restriction Index 2017 alapján Németország rendelkezik a legerősebb útlevéllel a világon, miután az 176 országba biztosít vízum nélküli beutazási lehetőséget. Németországot Svédország követi a sorban 175 országgal, a harmadik helyen pedig Dánia, Finnország, Olaszország, Spanyolország és az USA osztozik.

Magyarország sincs rossz helyen a listán, tízedikként került fel azzal, hogy magyar útlevéllel 167 országba lehet vízum nélkül beutazni.

A tanulmány készítői ugyanakkor felhívják ara is a figyelmet, hogy az elmúlt évek eseményei, mint a Brexitről szóló népszavazás vagy Donald Trump megválasztása, változásokat hozhatnak a mobilitásban is, előfordulhat ugyanis, hogy a jövőben több beutazási korlátozást is bevezethetnek egyes országok.

A "legkorlátozottabb" útlevéllel már hetedik éve Afganisztán rendelkezik, az ilyen útlevéllel rendelkezők csupán 24 országba tudnak beutazni úgy, hogy ne kelljen vízumért folyamodni. Afganisztán után Irak és Pakisztán áll a legrosszabb helyen. A tanulmány készítői szerint a sorrend attól is függ, hogy az egyes országoknak milyen viszonyuk és vízum megállapodásuk van egymással, példaként említik az EU-s országok jó szereplését a schengeni egyezmény megléte miatt.

Tudod, mennyire erős a magyar útlevél?
(Marketwatch)
cimlap_Hernadi
Frankfurti tőzsde
Volkswagen
orbánviktordonaldtusk
DBZOL20200106014
sme kkv csomag laptop
Huawei
kinaielnök