Örülhetnek a budapesti autósok? Kevesebb futóverseny lesz
Short

Örülhetnek a budapesti autósok? Kevesebb futóverseny lesz

Portfolio
Rendeletmódosítást terjesztett be a Fővárosi Közgyűlés elé Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, ami alapvetően érintené a budapesti közterületeken megrendezésre kerülő futó sporteseményeket.

Ebben az olvasható, hogy további szigorítások szükségesek, csökkenteni kell a futó sportesemények számát, valamint szigorítani kell a pályáztatás rendszerét.

Az előterjesztés szerint a módosítás célja, hogy szigorítsa a futóversenyek pályázati feltételeit, illetve - mérlegelve a korábbi évek gyakorlatát, a tapasztalatokat felhasználva - a pályázati eljárás egységesebbé váljon a hatékonyabb ügyintézés érdekében.

Szigorító feltételként jelenik meg, hogy valamennyi szervező pályázat útján kerülhet be a futó sportesemények éves naptártervébe. Emellett új szabály lenne, hogy a szervezőnek a pályázatában be kellene mutatnia, miként tájékoztatja a fővárosi lakosokat az eseménnyel összefüggésben várható forgalmi korlátozásokról.

A rendeletmódosítás következtében csökken a futó sportesemények száma a fővárosban:egy naptári évben legfeljebb három jelentős forgalomkorlátozással járó, hat kisebb forgalomkorlátozással járó, valamint három forgalomkorlátozással nem járó futó sportesemény kerülhet be a naptártervbe.Örülhetnek a budapesti autósok? Kevesebb futóverseny lesz
Futóverseny a Lánchídon. Fotó: Shutterstock
autolipufogoooo
HUNGARY - NOVEMBER 17:  Hungarian Forint notes of differing denominations (Photo by Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images)
gyar
gyár190920
klimakiller
BET
Népszerű