Földönkívüli lények ellen védené a Földet a NASA, lehet jelentkezni a közel 50 millió forintot fizet
Short

Földönkívüli lények ellen védené a Földet a NASA, lehet jelentkezni a közel 50 millió forintot fizető állásra

Portfolio
Ha nem tudnánk, hogy igaz, azt mondanánk, biztos valaki csak viccel azzal, hogy a NASA állást hirdetett a Föld megvédésére a földönkívüli lényekkel szemben. De nem. A NASA tényleg embereket keres a pozícióba, persze itt nem a Függetlenség napjában szereplő földönkívüliek elleni harcra kell gondolni, hanem annak megakadályozására, hogy bármilyen földönkívüli mikroba elterjedjen bolygónkon, és másik oldalról az emberek szennyezzenek más bolygókat, holdakat vagy egyéb űrbéli objektumokat.

Egészen pontosan a "planetary protection officer" pozícióba keresnek embert, ezért cserébe pedig a NASA 124-187 ezer dolláros fizetést ajánl, ami mintegy 32-48 millió forintnak felel meg, plusz az egyéb juttatások.

A pozíció már 1967 óta él, amikor életbe lépett a "Szerződés az államok tevékenységét szabályozó elvekről a világűr kutatása és felhasználása terén, beleértve a Holdat és más égitesteket", angolul az Outer Space Treaty.

Megfelelni az állás szabta követelményeknek viszont egyáltalán nem könnyű, például legalább egyéves tapasztalatot várnak el egy magas szintű civil kormányzati munkakörben, továbbá magas szintű tudással kell rendelkezni bolygóvédelmi ismeretekből. Aztán az sem árt, ha mérnöki, matematikai vagy a fizikai tudományok terén is zseni a jelentkező.

Aki magára ismer, annak hajrá, ha amerikai állampolgár is vagy, akkor itt lehet jelentkezni.

Címlapkép forrása: AFP/NASA TV
borkai zsolt_győr_mti
Varga Mihály
Szekesfehervar panelbeszelgetes cimlap1500
boris johnson
Népszerű