Botrányos dolgozói levél vetett véget a Google-vezér családi nyaralásának
Short

Botrányos dolgozói levél vetett véget a Google-vezér családi nyaralásának

Portfolio
Még a nyaralását is megszakította a Google vezérigazgatója, Sundar Pichai, miután a cég egyik dolgozójának kiszivárgott irománya hatalmas botrányt kavart.

Nagyon nehéz napokon vagyok túl

- mondta az internetes cég vezérigazgatója, Sundar Pichai, miután megszakította utazgatását. Afrikában és Európában töltötte az elmúlt néhány hetet munka miatt és épp megkezdte volna itt a családi vakációját a héten, amikor nyilvánosságra került a nagy port kavaró dolgozói levél.

A vezető holnap visszatér a központba, hogy személyesen részt tudjon venni az ügy kapcsán a megbeszéléseken. Csütörtökre össze is hívta a vezetőséget.

Botrányos dolgozói levél vetett véget a Google-vezér családi nyaralásának
Sundar Pichai, forrás: AFP /fotós: Chandan Khanna
A botrány a hétvégén robbant ki. A hírek szerint egy, a Google-nél dolgozó senior mérnök 10 oldalban kritizálta a cég azon célkitűzését, hogy a vállalatnál a nemek és a bőrszínek szerinti sokszínűséget növelni kell a dolgozók között. Az egyik nagy felháborodást követő meglátása például az volt, hogy a nők és a férfiak közötti biológiai különbségek miatt a nők kevésbé tudnak jól teljesíteni a technológia szektorban.

A mérnököt azóta kirúgták a cégtől - erősítette meg a Google a Bloombergnek.

(Business Insider)
City of Tomorrow Malmö
újszülött kisbaba kóráhz
hologram vezető asszisztens