Rettenetes katasztrófára figyelmeztet Bill Gates: 30 millió ember halhat meg
Short

Rettenetes katasztrófára figyelmeztet Bill Gates: 30 millió ember halhat meg

Portfolio
Bill és Melinda Gates nemrég kiadott egy tanulmányt, amelyben azt írják, hogy a világra a jelenleg leselkedő legnagyobb veszélyt egy pusztító járvány jelenti, amely egy év leforgása alatt akár 30 millió embert is megölhet. A Microsoft legendás alapítója ráadásul úgy gondolja, hogy "reális eséllyel" a következő 10-15 évben tapasztalhatunk majd egy ilyen járványt.

Gates úgy véli, hogy "reménykedni lehet abban", hogy a krónikus betegségek gyógyításában jelentős áttöréseket ér majd el az emberiség a következő években, a fertőző betegségekre viszont még nem vagyunk kellőképpen felkészülve.

Akár a természet, akár egy terrorista keze lesz a dologban, a járványügyi szakemberek szerint egy gyorsan, a levegőben terjedő patogén több mint 30 millió embert megölhet egy év leforgása alatt. És azt mondják, jelentős esély van arra, hogy a világ megtapasztal majd egy ilyen járványt a következő 10-15 évben

- mondta a Business Insidernek.

Több járványügyi szakember is egyetért a világ leggazdagabb emberének kijelentésével: egy például úgy fogalmazott, hogy elkerülhetetlen, hogy az 50 millió ember haláláért felelős, 1918-as influenzajárványhoz hasonló vírus hamarosan végigsöpörjön a világon, míg egy másik úgy fogalmazott, hogy nem sok esély van arra, hogy mesterséges vírus tarolja majd le a világot, a természet szeszélyeire viszont nem vagyunk kellőképpen felkészülve.

Október 10-én rendezi meg a Portfolio a Private Health konferenciáját. Részletek itt:


Címlapkép: AFP / Kamil Zihnioglu

(The Independent, Business Insider)
termeloi piac unios tamogatas200125
takarekbank
bulgária város létkép
GettyImages-1191804678(1)