Még a bírók se pipáltak ilyet: most, hogy milliárdokat veszítene a válással, esküszik, hogy nem is v
Short

Még a bírók se pipáltak ilyet: most, hogy milliárdokat veszítene a válással, esküszik, hogy nem is volt házas

Portfolio
Felkeltette a világsajtó érdeklődését egy brit pénzügyi vezető, jobban mondva annak válása. A feleség több millió fontot követel férjétől, miközben az üzletember állítja: neki nincs is felesége.

Asif Aziz, az ingatlanbefektetési cég, a Creiterion Capital Ltd. alapítója és vezérigazgatója azt állítja, sosem házasodott össze Tagilde Azizszal, legalábbis az angol törvények szerint. Ügyvédek szerint ez az egyik legnagyobb válási ügy, ami valaha volt a brit bíróság előtt.

Az állítólagos feleség viszont teljesen mást mond, ráadásul házasságukból négy gyermek is született, így úgy hiszi, joga van a férje vagyonának egy arányos részéhez, a teljes összeget a feleség 1,1 milliárd fontra becsli.

A bíróságon most azt próbálják megfejteni, hogy a 2000-ben a kelet-afrikai Malawiban lévő, illetve az 1997-es wimbledoni ceremónia érvényes házasságnak minősíthető-e. A nő állítása szerint a brit esküvőjük előtt már állapotos volt, később pedig nagybátyja otthonában is tartottak lakodalmat az észak-afrikai országban.
A brit üzletember szerint nem volt semmilyen ceremónia Malawiban, állítása szerint mindaz, ami ott történt, csak azért kellett, hogy egy nem hivatalosan örökbe fogadott gyermeknek útlevelet szerezzenek.

Egy, az ügyben nem résztvevő, de arra rálátó ügyvéd szerint az állítólagos feleség várhatóan akkor is kap valamennyi pénzt, ha a férfi bebizonyítja, hogy mégsem történt házasságkötés, de az lényegesebben kevesebb lesz annál, mint amennyire az asszony számít.

A másik érdekessége a dolognak, hogy Aziz szerint neki nincs pénze, sőt, a "válási" ügy miatt már jókora adósságba verte magát. Állítása szerint évente 400 ezer fontot keres.

(Bloomberg)
Boris Johnson
ferrari_getty_editorial
thyssenkrupp acél_getty_stock
iphone