Elképesztően gyorsan híznak el az emberek, drámaiak a számok
Short

Elképesztően gyorsan híznak el az emberek, drámaiak a számok

Portfolio
Holnap lesz az elhízás világnapja, ennek apropóján meghökkentő számokat közölt a World Obesity Federation (WOF). Számításaik szerint az elhízás miatti egészségügyi számlák elérhetik az 1200 milliárd dollárt is 2025-re, hacsak nem sikerül érdemi lépéseket tenni az ügyben.

Az elhízás és a dohányzás a két legjelentősebb tényező a rákbetegségek, szívrohamok, agyvérzések és cukorbetegségek kialakulásában, mondhatjuk úgy is, hogy ők a modern világ legnagyobb gyilkosai.

A világ országai közül az USA néz szembe az elhízás miatt a legnagyobb egészségügyi számlával, a 2014-ben mért 325 milliárd dolláros kiadás 555 milliárdra nőhet 2025-re, részben az egészségügyi ellátás ottani magas díjai miatt.

A szakértők szerint a következő 8 évben az amerikaiak 4200 milliárd dollárt költenek az elhízáshoz kapcsolódó betegségek kezelésére, a németek 390 milliárdot, a brazilok 251 milliárdot, míg a britek 237 milliárdot, hacsak nem tesznek valamit a társadalom elhízási arányainak csökkentése érdekében.

Az egészségügyi számlák mellett más adattal is sokkol a WOF: számításaik szerint 8 éven belül 2,7 milliárd ember - a világ népességének harmada (!) - lesz túlsúlyos vagy elhízott.Elképesztően gyorsan híznak el az emberek, drámaiak a számok
WOF Infografika, forrás: http://www.obesityday.worldobesity.org
(The Guardian)

Címlapkép: Shutterstock
Frankfurti tőzsde
Bejelentették a nagy megállapodást az Intesa és az Intrum között
vitézy dávid
brexit
coronavirus
Gázolaj
wall street