Hoppá: véletlenül 100 milliárd dollárnyi részvényt adtak bérkiegészítőként a dolgozóknak
Short

Hoppá: véletlenül 100 milliárd dollárnyi részvényt adtak bérkiegészítőként a dolgozóknak

Portfolio
Dél-Korea legnagyobb nyugdíjalapja bejelentette, hogy egyelőre megszünteti a részvénykereskedést az ország egyik legnagyobb brókercégének számító Samsung Securitieszel, miután a cég egy elütés miatt véletlenül 2,8 milliárd részvényt bocsátott ki a munkavállalóknak.

A baki következtében a cég piacon lévő részvényeinek több mint 30-szorosát adták oda a dolgozóknak, mintegy 100 milliárd dollár értékben. Mindez úgy derült ki, hogy néhány leleményes munkavállaló gyorsan el is adta az ajándék-részvényeket.

A hibás részvénykibocsátás miatt Dél-Korea legnagyobb nyugdíjalapja egyelőre nem kereskedik a cégen keresztül, de azt nem tudni, pontosan mekkora értékben kötöttek a Samsung Securitiesen keresztül részvényügyleteket. Az alapnak 127 milliárd dollárnyi vagyona van helyi részvénypiacba befektetve.

A brókercégnél az elütés amiatt történt, hogy eredetileg a cég 2,8 milliárd von értékű osztalékot szeretett volna fizetni a munkavállalóknak egy részvénytulajdonosi program keretében. A 2,8 milliárd won kifizetése helyett végül 2,8 milliárd darab részvényt bocsátottak ki.

Előfordul.

(Reuters)


Címlapkép: AFP/Choi Won-Suk
olajfinomito
olaj
shanghaikina
aramcooil
donaldtrump
fed
Népszerű