Leköcsögözte Putyin bankára a volt brit külügyminisztert
Short

Leköcsögözte Putyin bankára a volt brit külügyminisztert

Portfolio
Az orosz állami bank, a VTB vezérigazgatója, Andrej Kosztyin hétfőn nemes egyszerűséggel leköcsögözte a korábbi brit külügyminisztert, Boris Johnsont, és nyugati társait. Szergej Lavrov mellett állva a Moszkvai Állami Nemzetközi Kapcsolatok Egyetemen (MGIMO) azt mondta

Oroszország szerencsés, hogy ilyen minisztere lehet. Nézzék meg azokat az, elnézést, köcsögöket a nyugaton, mint mondjuk Johnson és a többiek.

London és Moszkva kapcsolata márciusban romlott el igazán, amikor egy korábbi orosz kémet és lányát megmérgezték otthonában, Salisburyben. Persze az oroszok nem ismerik el, hogy közük van az esethez. Boris Johnson júliusban mondott le külügyminiszteri posztjáról a Brexit-tárgyalások eredménytelensége miatt.

Az orosz VTB mély bocsánatot kér a köcsögözésért, a kijelentést "érzelmesként" jellemzik. Kosztyin - akit Vlagyimir Putyinnal ápolt jó kapcsolataiért Putyin bankáraként is emlegetnek - május óta szerepel az USA szankciós listáján. Amíg fent van a listán, addig amerikai cégek és személyek nem kerülhetnek vele gazdasági kapcsolatba, nem utazhat az országba.
nemet autoipar autogyartas
cimlap_2050klimasemlegesseg
shutterstock_1420888847
nyugdíj191203gettystock
varga mihály MTI
Népszerű